Perdele și draperii pentru acasă…

Perdele și draperii pentru acasă…

Când e vorba de decorațiuni textile mereu vei avea dileme pentru că te gândești cum și cu ce le vei asorta. Iar apartamentul tău din Coresi Avantgarden trebuie să fie primitor și adaptat personalității tale.  Draperiile sunt mai mult decât niște simple accesorii decorative, ele fiind de multe ori cele care formează baza atmosferei și aspectului întregii camere. Vei fi uimit de cât de mult poate influența atmosfera camerei o perdea sau o draperie potrivită. Datorită aspectului lor practic, oferă intimitate, culoare și beneficii legate de economia de căldură. Secretul constă în a păcăli vizual cu ajutorul perdelelor și draperiilor forma ferestrei, adică, cu cât suprafața geamului este mai vizibilă, mai liberă, cu atât fereastra va părea mai mare și implicit și încăperea va părea mai spațioasă. Și da, poți face combinații de storuri sau rulouri cu draperii. Nu e musai să rămâi în rețeta perdele și draperii, ci te iei după forma ferestrei și modul ei de acționare. Ideea este să arate bine, dar să fie și ușor de întreținut. Pentru că de obicei identificarea draperiilor și a perdelelor potrivite se dovedește o sarcină mai anevoioasă decât ți-ai dori, îți venim în ajutor cu următoarele informații și recomandări.

  1. Intimitate și iluminare

În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, gândește-te cât de multă lumină vrei să filtrezi. De exemplu, dacă alegi draperiile pentru living, este mai bine să optezi pentru o textură translucidă, pentru a permite să pătrundă cât mai multă lumină. Ia în considerare un material mai dens într-o încăpere în care dorești mai multă intimitate sau mai puțină lumină naturală, cum este cazul unui dormitor. Sfatul nostru: în cazul spațiilor care beneficiază de lumină naturală din abundență, optează pentru draperii în tonuri naturale doarece soarele va pătrunde mai ușor prin intermediul acestora.

  1. Mărimea potrivită

Draperiile adaptate corespunzător la spațiul camerei vor pune în valoare decorul și vor crea senzația de spațiu generos. Ține cont de următoarele informații în acest sens: măsoară înălțimea de la baghetă până la podea înainte de a agăța draperiile (ia în considerare și lungimea inelelor sau spațiul care vrei să rămână liber până la podea), când măsori lățimea ferestrei ține cont de cât de plină vrei să fie draperia (pentru un aspect drapat draperia ar trebui să fie de 3 ori mai lată decât fereastra, iar pentru unul adaptat să fie doar cu 5 cm mai lată decât fereastra). Sfatul nostru: dacă agăți draperiile sau perdelele mai aproape de tavan vei adăuga un plus de înălțime camerei.

  1. Material

Alegerea materialului constituie elementul cheie în ceea ce privește achiziționarea unei draperii. Gândește-te la modul în care draperia va funcționa în spațiul respectiv înainte de a te decide. Pentru un aspect vesel, ia în considerare un material ușor, precum in sau bumbac care va crea o atmosferă mai aerisită. În schimb, vei adăuga o notă dramatică dacă vei opta pentru materiale grele, precum catifea sau piele; acestea blochează lumina și conferă un aspect mai formal. Sfatul nostru: ia cu tine o mostră de material și ține-o lângă fereastră pentru a vedea cât de bine funcționează și arată în camera respectivă.

  1. Stil

Odată ce ai bifat toate punctele anterioare, caută un stil care să complimenteze întregul design. De exemplu, poți adăuga o notă curajoasă și veselă apelând la draperii colorate, cu imprimeu. Pentru un aspect subtil, optează pentru o draperie sau o perdea în tonuri neutre. Poți să mai adaugi și câteva obiecte de decor: perne, boluri, vaze, rame foto, coșuri care să completeze tema, dar ai grijă să nu încărci spațiul mai mult decât este necesar.

În final, îmi mai recomandăm să privești achiziționarea unor draperii ca pe o investiție pe termen mediu. Gândește-te dacă te vei plictisi de culoarea sau de designul lor. Îți dorim multă inspirație în alegerile tale și spor la cumpărături!

Grup

IMMO LILA SRL

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, str. Ioan Popasu 15, Biroul 5A, Bl. C14, Ap. 50 și punct de lucru în municipiul Brașov, str. Zaharia Stancu nr. 8B, jud. Brașov, cu nr. de ordine în Registrul Comerțului J8/2159/2017 și CUI 37998040, cont bancar IBAN nr: RO04 BSEA 0110 0000 0062 6149, deschis la Credit Agricole Bank

Immo Lodgia S.R.L

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 2, județ Brașov, România, inregistrata sub cod fiscal RO 35259556, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr.: J8/1924/23.11.2015, având contul nr: RO22 INGB 0000 9999 0547 3352, deschis la banca ING Bank

Avantgarden Immo-Invest S.R.L.

societate de drept roman, cu sediul social in municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 5, județ Brașov, România, având cod unic de înregistrare RO 31570460, înregistrată la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov sub nr. J08/679/2013, cont bancar IBAN nr: RO72 BSEA 0110 0000 0134 9806, deschis la Credit Agricole Bank