Idei de amenajare a livingului

Idei de amenajare a livingului

Indiferent care este opțiunea ta – studio sau apartament cu 2 sau 3 camere – la Coresi Avantgarden toate structurile dispun de suprafețe generoase, decomandate sau open-space, suprafață vitrată și multă lumină naturală. Livingul este camera în care ajungi să îți petreci o mare parte din timp. Din acest motiv ne-am gândit că ți-ar fi de ajutor câteva idei pentru amenajarea acestei încăperi. Ca ingredient cheie, nu uita de un strop de imaginație și o doză de nonconformism, doar tiparele sunt făcute pentru a fi sparte…

Culoarea este prima piesă din puzzle

Poate nu te-ai gândit niciodată la acest aspect, dar culoarea unei încăperi influențează dispoziția celor care intră în ea, putând energiza sau dimpotrivă relaxa spațiul în funcție de intensitatea sa. De regulă, culorile pale și deschise contribuie la crearea unei atmosfere calme și plăcute.

Pereții reflectă personalitatea ta

Pentru că toți cei care vor trece pragul casei tale îți vor admira livingul, ajută-i prin intermediul său să te cunoască mai bine. Folosește-te de pereți pentru a-ți exprima personalitatea și optează pentru un tapet cu model interesant, un poster atractiv sau orice alt tratament pentru pereți pe care îl consideri pe placul tău.

Conferă camerei o notă aparte apelând la detalii arhitecturale

Pragurile și scafele, cu toate că par niște elemente de construcție banale, au un rol estetic important. Stilul în care sunt executate pot conferi o notă distinctă livingului, fie că este clasic, contemporan sau cu aspect vintage.

Podeaua trebuie să aibă două calități: stil și confort

Deorece livingul este o cameră funcțională, trebuie să optezi pentru o pardoseală care nu îngreunează deplasarea, dar care este și plăcută privirii. În cazul în care dorești ca atenția să fie canalizată asupra mobilei, îți recomandăm culorile neutre, fie că este vorba despre gresie sau parchet.

Punctul focal

Crearea unui punct focal contribuie la concentrarea privirii asupra unui obiect principal din cameră. Poate fi vorba despre un șemineu sau despre un televizor. Pentru cei pasionați de frumos, o alegere inspirată este o piesă de artă  de calitate.

Încurajează comunicarea prin aranjarea obiectelor de mobilier

Pentru că multe discuții au loc în această încăpere, folosește-te de mobilă pentru a stimula conversația și interacționa. Îndepărtează scaunele sau fotoliile de pereți și aranjează-le față în față. Pentru un cadru mai intim, împarte corpurile de mobilier în două secțiuni distincte.

Iluminatul potrivit este piesa de rezistență

Iluminarea livingului trebuie direcționată pentru a crea un cadru relaxat, confortabil. Urmărește poziționarea surselor de lumină încât să formeze un triunghi în încăpere. De asemenea, veiozele încurajează oamenii să stea împreună și să se relaxeze, în condițiile în care lumina se reflectă către pereții superiori.

Ferestrele accesorizate cu jaluzele sau cu draperii

Draperiile conferă o notă de eleganță oricărei încăperi, mai ales când sunt realizate din materiale groase, în timp ce jaluzelele au un aspect mai modern. Ambele au același scop: de a bloca razele soarelui în funcție de momentele zilei în care ai nevoie de lumină ambientală.

Încorporează un centru media

Dacă livingul tău are și rolul de a aduna membrii familiei, este o idee bună să încorporezi o zonă care să includă televizor și alte dispozitive electronice, eventual apelând la un corp de mobilier încastrat în perete.

Tușa finală îți aparține…

Orice cameră prinde viață când îți pui amprenta asupra ei cu diverse obiecte decorative, fie că este vorba despre suveniruri adunate în călătorii sau colecții care îți sunt dragi. Poți crea un colț cu fotografii sau mesaje personalizate pentru membrii familiei.

Îți dorim spor la amenajări și să ai parte de zile senine în livingul apartamentului tău!

Grup

IMMO LILA SRL

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, str. Ioan Popasu 15, Biroul 5A, Bl. C14, Ap. 50 și punct de lucru în municipiul Brașov, str. Zaharia Stancu nr. 8B, jud. Brașov, cu nr. de ordine în Registrul Comerțului J8/2159/2017 și CUI 37998040, cont bancar IBAN nr: RO04 BSEA 0110 0000 0062 6149, deschis la Credit Agricole Bank

Immo Lodgia S.R.L

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 2, județ Brașov, România, inregistrata sub cod fiscal RO 35259556, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr.: J8/1924/23.11.2015, având contul nr: RO22 INGB 0000 9999 0547 3352, deschis la banca ING Bank

Avantgarden Immo-Invest S.R.L.

societate de drept roman, cu sediul social in municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 5, județ Brașov, România, având cod unic de înregistrare RO 31570460, înregistrată la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov sub nr. J08/679/2013, cont bancar IBAN nr: RO72 BSEA 0110 0000 0134 9806, deschis la Credit Agricole Bank