Cum am ales ferestrele…

Cum am ales ferestrele…

Chiar dacă zicala românească susține că lumea nu-i cât se vede prin fereastră, ferestrele constituie un detaliu extrem de important în orice construcție. Atât design-ul, cât și calitatea lor contribuie la crearea aspectului dorit de cămin primitor. Îți oferim câteva informații importante legate de specificațiile tehnice ale ferestrelor pe care le folosim în cadrul proiectului Coresi Avantgarden, mai ales că este vorba despre o zonă de munte.

Ferestrele blocurilor sunt concepute să se integreze în arhitectura proiectului, dar să aducă și confort grație caracteristicilor înalte de performanță, transferelor termice scăzute și izolărilor fonice ridicate. Iată câteva amănunte pe care ne dorim să le cunoști despre materialele prime folosite la acestea:

  • Profilele din PVC sunt marca Kommerling, importante din Germania și dispun de două avantaje importante: pot fi reciclate și nu conțin plumb. De asemenea, adâncimea de construcție de 76 mm este cea optimă conform testelor din domeniu pentru o stabilitate ridicată și un transfer termic scăzut. Cercevelele dispun de 2 garnituri perimetrale, precum și de una suplimentară pe conturul lor, pe tot perimetrul geamului termoizolator. Nu în ultimul rând, profilele sunt echipate cu o armătură de oțel zincat cu o grosime de 2 mm, menită să asigure o statică și o stabilitate ridicată, iar îmbinările la colț sunt efectuate prin sudură cu termofuziune, menită să asigure o etanșare perfectă.
  • Geamul termoizolator al ferestrelor are grosimea de 40 mm și conține 3 tipuri diferite de sticlă cu argon între ele, după cum urmează: la exterior se află sticla climaguard solar (conferă protecție solară ridicată), la mijloc se află sticla clar (separă cele 2 camere de argon), iar la interior se află sticla IowE (asigură păstrarea căldurii la interior). Toți parametrii tehnici se încadrează în standardul E12758, ca și transferul termic mediu situat în zona transferului impus de normele din domeniu.
  • Feroneria Security este realizată din material anticoroziv, fiind dotată cu bolțuri tip ciupercă pe cercevea și blocatori cu bordură pe toc, conferindu-i un rol antiefracție sporit. Datorită faptului că este oscilobatantă, feroneria ferestrelor permite deschiderea lor normal rotativă, precum și batarea sau bascularea în scopul aerisirii optime a încăperii. În acest sens, mânerele permit deschiderea normal oscilobatantă, precum și acționarea unui sistem de microventilație ce permite o depărtare a cercevelei de toc la aproximativ 5-8 mm, respectiv pătrunderea unui flux de aer suplimentar.

În final, trebuie să știi că toate elementele de ansamblare, îmbinare și montaj sunt fabricate din oțel tratat anticoroziv ce asigură o rezistență sporită, elementele de prindere a ferestrelor cu zidăria sunt ancore lamelare zincate ce preiau dilatările și deformările cauzate de variațiile în temperatură, iar etanșările dintre fereastră și perete se realizează cu spumă poliuretanică.  Procesul de montaj al ușilor de balcon este însoțit de instalarea unui profil de PVC în partea lor inferioară cu rol de barieră termică, la fel ca și în partea de jos a tuturor ferestrelor. Execuția și montajul ferestrelor sunt realizate cu utilaje de ultimă generație și de către personal calificat.

Sperăm ca informațiile noastre să îți fie de folos și îți dorim ca ferestrele de acasă să îți aducă multe răsărituri de soare încărcate de bucurie!