Cum alegi corpurile de iluminat?

Cum alegi corpurile de iluminat?

Expresia detaliile fac diferența capătă contur atunci când vine vorba despre corpurile iluminat. Alege-le chibzuit pentru a te bucura de confortul și atmosfera pe care ți le dorești în apartamentul tău din Coresi Avantgarden.

Da, corpurile de iluminat pot însufleți o cameră

Pentru că știm că îți dorești să te bucuri de un apartament confortabil în Coresi Avantgarden, primul sfat pe care ți-l oferim este să ții cont de dispoziția și de funcția camerei pe care o creezi; activitatea de decorat implică un efort creativ. Prima întrebare la care trebuie să îți răspunzi este ce fel de lumină este necesară în fiecare cameră din apartament? De exemplu, un dormitor poate avea nevoie de veioze asortotate pentru a funcționa și a arăta primitor, în timp ce o bucătărie va avea nevoie de o gamă întreagă de lumini diferite pentru diverse sarcini, păstrând în același timp o atmosferă prietenoasă a încăperii.  Apoi, există două reguli pe care este bine să le urmezi: amestecă mai multe surse de lumină la nivel diferit pentru a crea un ambient măgulitor și luminează corespunzător zonele pentru diferitele activități pe care le desfășori (gătit, citit, îmbrăcat etc.).

Când vine vorba de lumină, cea naturală este desigur cea mai bună variantă. Te poți considera norocos dacă ai multe ferestre care permit pătrunderea luminii naturale; desigur, trebuie privită și partea goală a paharului, astfel dacă în bucătărie sau baie te simți excelent când ești învăluit de lumină, în dormitor nu este chiar o senzație confortabilă mai ales când încerci să te odihnești. În camera de zi este bine să luminezi 3 din cele 4 colțuri, să concentrezi una dintre lumini pe un obiect (o plantă, un tablou, un fotoliu). În camera de zi sau zona de luat masa, majoritatea persoanelor au tendința să transforme masa în punctul de atracție al încăperii; dacă folosești un candelabru sau o lustră, limitează voltajul total la 100, putând păstra și alte surse discrete de iluminat în încăpere.

În ceea ce privește mărimea corpurilor de iluminat, în cazul unei sufragerii sau cameră de zi unde vei opta pentru un obiect mai voluminos, alege unul care are jumătate, maxim trei sferturi din lățimea mesei; orice obiect mai mare de atât va umbri fețele celor care se află la masă.

În bucătărie concentrează-ți atenția asupra iluminatului din tavan și adaugă surse mai joase pentru a ilumina suprafețele de lucru. Dormitorul inspiră întotdeauna o atmosferă confortabilă, prin urmare ajută dacă amplasezi lămpi de citit pe marginea patului, dar nu îndreptate direct către el. Atunci când stai în pat să citești îți dorești ca partea de jos a umbrei să fie puțin sub linia de vedere; așadar alege o veioză mică și intimă cu un voltaj redus care să imite lumina lumânării. Pentru doamne și domnișoare cochete, cea mai potrivită sursă de iluminat atunci când vine vorba de aplicarea machiajului vine din lateral; câteva aplice de perete vor face minuni, completate de o sursă de iluminat de deasupra.

În bucătărie, dar și în alte camere unde optezi pentru lustre, acestea trebuie să fie situate la înălțimea potrivită și pentru cei mai înalți membri ai familiei. Dacă lucrezi la computer sau la laptop și îți dorești să previi oboseala ochilor, menține lumina din încăpere la un nivel sub cea pe care o emană ecranul; o lampă de birou de 60 wați completată cu lumină caldă, ambientală este suficientă pentru un confort vizual.

De regulă pentru un iluminat care să nu fie deranjant este bine să optezi pentru becuri cu un voltaj maxim de 60. Dacă trebuie să te bazezi pe surse de iluminat artificial și îți dorești o încăpere luminoasă, poți fie să dublezi numărul surselor de lumină (în cazul în care instalația electrică permite), fie voltajul becurilor. Funcționalitatea este cheia când vine vorba despre iluminat, dar nu trebuie să uiți de importanța modului în care se prezintă aspectul estetic unitar; încearcă să tratezi lumina ca pe o piesă de mobilier.

Grup

IMMO LILA SRL

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, str. Ioan Popasu 15, Biroul 5A, Bl. C14, Ap. 50 și punct de lucru în municipiul Brașov, str. Zaharia Stancu nr. 8B, jud. Brașov, cu nr. de ordine în Registrul Comerțului J8/2159/2017 și CUI 37998040, cont bancar IBAN nr: RO04 BSEA 0110 0000 0062 6149, deschis la Credit Agricole Bank

Immo Lodgia S.R.L

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 2, județ Brașov, România, inregistrata sub cod fiscal RO 35259556, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr.: J8/1924/23.11.2015, având contul nr: RO22 INGB 0000 9999 0547 3352, deschis la banca ING Bank

Avantgarden Immo-Invest S.R.L.

societate de drept roman, cu sediul social in municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 5, județ Brașov, România, având cod unic de înregistrare RO 31570460, înregistrată la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov sub nr. J08/679/2013, cont bancar IBAN nr: RO72 BSEA 0110 0000 0134 9806, deschis la Credit Agricole Bank