Cum alegi canapeaua potrivită…

Cum alegi canapeaua potrivită…

Canapeaua poate părea la prima vedere un simplu obiect de mobilier, dar adevărul este că de alegerea sa poate depinde aspectul final din living room sau al sufrageriei. Deoarece prețul său nu este deloc unul neglijabil, îți recomandăm să acorzi atenția cuvenită procesului de achiziție și, desigur, să iei în considerare sfaturile pe care ți le oferim în continuare.

Atunci când te decizi să cumperi o canapea pentru a întregi imaginea de ansamblu din noul tău apartament, sunt câteva caracteristici de bază care îți vor ușura căutarea produsului potrivit ție, după cum urmează: mărimea, caracterul practic, longevitatea, stilul și confortul. Pornește de la ele și întreabă-te care este mărimea potrivită de canapea raportată la necesități, cât timp vei petrece efectiv așezat pe ea și cât timp intenționezi să o folosești și, desigur, care este stilul pe care îl apreciezi pentru acest obiect de mobilier. Stilul se află în strânsă corelație cu confortul, deoarece un obiect cu aspect modern nu este întotdeauna confortabil, iar un obiect confortabil nu are întotdeauna aspectul dorit. Iată în continuare și o serie de sfaturi practice pentru a te ajuta suplimentar:

Acordă atenția cuvenită procesului de achiziție a canapelei.

Nu face rabat la calitate sau la prețul pe care îl vei plăti pentru canapea. Gândește-te la ea ca la o investiție durabilă, pe termen lung, pe care o vei folosi în principiu destul de des. Prin urmare, merită să aloci bugetul corespunzător pentru a te asigura că nu va fi nevoie să o înlocuiești prea curând. După cum prea bine știi, calitatea costă.

În culori vii sau neutre?

Poți apela la o multitudine de surse de inspirație online care te vor ajuta să îți conturezi viziunea. Dar întrebarea pe care trebuie să ți-o adresezi de fapt este dacă îți va mai plăcea culoarea aleasă și peste doi ani. Alte aspecte demne de luat în seamă: cum se potrivește culoarea canapelei cu restul obiectelor de mobilier, precum și cu locuința, dar și dacă ai vreun animal domestic care ar putea lăsa fire de blană vizibile. În situația din urmă joacă un rol esențial și textura materialului din care este fabricată canapeaua, dacă este ușor de curățat sau nu.

Materialul din care este confecționată canapeaua

Pentru că am menționat mai sus despre materialul canapelei, ia în considerare faptul că sunt șanse destul de mari ca cel puțin o dată să se păteze. Astfel, o canapea din catifea, de exemplu, poate fi dificil de curățat și sunt șanse destul de mari să rămână urme. Dimpotrivă, o canapea din piele sau din imitație din piele ori dintr-un material textil este mult mai ușor de întreținut.

Mărimea canapelei raportată la mărimea apartamentului

Aceasta este una dintre caracteristicile cheie ale unei canapele, mai ales dacă apartamentul tău nu are o dimensiune generoasă. Canapeaua de mărime ideală trebuie să se potrivească spațiului pe care ai plănuit să-l aloci acesteia, fără a crea senzația de micșorare a încăperii, precum și familiei tale. O familie numeroasă ar putea găsi neîncăpătoare o canapea cu trei locuri, așadar ar putea fi mai potrivit în cazul tău un colțar sau o suplimentare cu două fotolii.

Designul pe care-l urmărești

Nu în ultimul rând, gândește-te la stilul de design interior pe care-l va avea camera unde se va afla canapeaua, precum și a întregii locuințe. Dacă preferi un stil vintage sau rustic, cu siguranță nu se va potrivi o canapea avangardistă. Îți oferim și două ponturi: un stil de amenajare minimalist se îmbină perfect cu o canapea de culoare albă sau neagră, eventual cu design geometric, iar un stil de amenajare modern va arăta senzațional alături de o canapea într-o culoare puternică.

Consultă ofertele partenerilor Coresi Avantgarden pentru a-ți completa livingul cu cea mai potrivită canapea.

Îți dorim să ai parte de o viziune de amenajare inspirată și să reușești să găsești canapeaua ideală pentru o viață trăită din plin.

Grup

IMMO LILA SRL

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, str. Ioan Popasu 15, Biroul 5A, Bl. C14, Ap. 50 și punct de lucru în municipiul Brașov, str. Zaharia Stancu nr. 8B, jud. Brașov, cu nr. de ordine în Registrul Comerțului J8/2159/2017 și CUI 37998040, cont bancar IBAN nr: RO04 BSEA 0110 0000 0062 6149, deschis la Credit Agricole Bank

Immo Lodgia S.R.L

societate de drept roman, cu sediul social în municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 2, județ Brașov, România, inregistrata sub cod fiscal RO 35259556, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr.: J8/1924/23.11.2015, având contul nr: RO22 INGB 0000 9999 0547 3352, deschis la banca ING Bank

Avantgarden Immo-Invest S.R.L.

societate de drept roman, cu sediul social in municipiul Brașov, strada Zaharia Stancu, nr. 6, bloc Euforia, parter, Spațiul Comercial 5, județ Brașov, România, având cod unic de înregistrare RO 31570460, înregistrată la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov sub nr. J08/679/2013, cont bancar IBAN nr: RO72 BSEA 0110 0000 0134 9806, deschis la Credit Agricole Bank