Coresi Avantgarden se extinde…

Coresi Avantgarden se extinde…

Veștile bune se împărtășesc întotdeauna cu cei dragi. Cu voi, cei care ați acceptat provocarea de a tranforma locuințele pe care le construim la Coresi Avantgarden în acasă

Pentru că fără istorie nu există viitor, depănăm mai întâi câteva amintiri frumoase care ne motivează. În anul 2007, în urma unei licitații, platforma Tractorul, cu o suprafață totală de 124 hectare, a fost vândută în scopul derulării unui proiect de regenerare urbană pentru întreaga zonă. Noul proiect urma să cuprindă birouri, locuințe și spații comerciale. Procesul de remodelare al fostei uzine a fost demarat în 2012, când Immochan a achiziționat terenul și a pus pe hârtie planurile pentru zona comercială și cea rezidențială. La momentul respectiv pe teren mai erau doar ruine, hale dezafectate, buncăre și moloz. Treptat, a luat ființă Coresi Shopping Resort, centrul comercial mult așteptat de brașoveni, care a fost inaugurat în primăvara 2015. După darea în folosință a spațiilor comerciale, viitorul cartier Coresi a cunoscut o dezvoltare rapidă a infrastructurii.

Coresi Avantgarden reprezintă cea de-a treia etapă a proiectului ce își dorește să revitalizeze 8% din suprafața utilă a orașului Brașov. Spațiul urban este pus în valoare prin alăturarea diverselor elemente arhitecturale și amenajări peisagere cu facilități de petrecere a timpului. Ne-am dorit ca elementele naturale să fie prezente în viața locatarilor, astfel că apartamentele sunt înconjurate de spații verzi ce oferă intimitate, precum și de alei pietonale care conferă o notă de dinamism.

Iată că oaza noastră de bucurie, dinamică și trainică, proiectul Coresi Avantgarden, se extinde cu faza a treia. Suprafața de teren destinată acestei etape are 1.8 ha, blocurile vor dispune de a o arhitectură modernă, iar culoarea fațadelor va armoniza culorile neutre cu cele pline de viață. Pentru că gestul fondator al creației este jocul, iar arhitectura poate fi asemănată cu un joc cu cuburi la scară mare, la Coresi Avantgarden ne jucăm cu construcțiile într-un mod creativ. Întregul concept arhitectural pornește de la joacă și de la volumetrie, urmărind să modeleze spațiul urban pentru a-l transforma într-un loc pe care să-l numești acasă.

Clădirile vor avea regim de înălțime D+P+5 etaje, respectiv cu 7 sau 8 etaje, formele vor fi neregulate, iar terasele retrase. Cele patru blocuri vor îngloba nu mai puțin de 288 de unități locative, cu următoarele structuri: studio, apartamente cu 2, 3 camere și câteva unități de tip penthouse. La parter vor exista spații comerciale, ușor de accesat de pe artera pietonală care traversează complexul; această axă va delimita etapa a doua de cea de-a treia.

Spațiul public va include piațete urbane și zone de relaxare. Întregul concept reprezintă o metaforă, o reinterpretare modernă a alăturării trecut – viitor. Ne dorim să păstrăm și să conservăm memoria locului deoarece aici s-au încrucișat destine și s-au derulat povești de viață, motiv pentru care trecutul se reflectă atât în conceptul arhitectural, cât și în spațiul public.

În același timp însă, ne dorim ca aici să scriem, alături de tine, noi povești de viață. Pentru că dacă n-ar fi, nu s-ar mai povesti…